09-07-05

Stop met afslachten van wolven

Stop het afslachten van wolven


De wolf, die algemeen aanvaard wordt als een voorvader van onze honden, heeft het over heel de wereld zwaar te verduren gehad. De plaats in de wereld waar ze nog in grote getale voorkomen is in Alaska, de meest noordelijke staat van de Verenigde Staten. Hier zouden nog 7000 tot zelfs 9000 wolven leven.
In de 48 zuidelijke staten van Amerika is de wolf beschermd en doet men pogingen om dit mooie dier terug te integreren in de natuur. In verschillende staten worden wolven terug uitgezet en hoopt men dat ze daar kunnen overleven.Niet zo in Alaska ! Hier is de jacht op wolven toegelaten. In de laatste 5 jaar schat men dat er ongeveer 7.500 wolven afgemaakt werden. Dit feit op zich is erg, maar wat er nu staat te gebeuren is nog veel erger !
Frank Murkowski, gouverneur van Alaska, ondertekende een wet die het terug mogelijk maakt, voor iedereen, om op wolven te jagen. En niet zomaar, maar de meest gruwelijke methode is weer opnieuw toegelaten. Wolven mogen vanuit de lucht afgemaakt worden.
Deze methode noemt men 'land & shoot' en bestaat erin dat jagers wolven vanuit de lucht opsporen, de dieren dan opjagen, ze achtervolgen met hun vliegtuigje tot de wolven zodanig uitgeput zijn dat ze niet meer kunnen lopen, om ze dan brutaal af te maken.Het is een verschrikkelijke methode die de wolven opjaagt, ze uitput, ze verwondt en ze doodt.Dierenbeschermingsorganisaties en inwoners van Alaska hebben zich in een referendum reeds 2 x TEGEN dit soort van praktijken verzet. Maar totnutoe heeft dit de mening van de gouverneur nog niet kunnen veranderen.
De toelating om wolven op deze manier af te slachten wordt verantwoord door de stelling dat wolven de elanden- en kariboepopulatie te zeer zouden uitdunnen. Dit is echter een stelling die wetenschappelijk niet bewezen is.
In Minnesota, waar wolven beschermd zijn en waar ze opnieuw geïntroduceerd werden, zijn er nu - per vierkante kilometer - 2,5 keer meer wolven dan in Alaska.
En, niettegenstaande er in de staat Minnesota veel vee geteeld wordt tonen hun cijfers aan dat men er geen onoverkomelijke problemen gehad heeft met wolven die hun veestapel hebben uitgedund.
De Amerikaanse natuurbeschermingsorganisaties willen dan ook dat de wolf ook in Alaska beschermd wordt.
In eerste instantie willen ze bekomen dat de wrede manier van bejagen van de wolf zo vlug mogelijk stopt.
Daarvoor hebben ze de hulp nodig van veel dieren- en natuurliefhebbers!
Hoe kan U helpen?
U kan een petitie ondertekenen.
Daarmee laat u gouverneur Mukowski weten dat u deze actie verwerpelijk vindt en dat u diep verontwaardigd bent.
Deze petitie kan u vinden op www.savealaskawolves.org
U kan hier ook vrienden en bekenden op de hoogte stellen van de petitie en van uw standpunt omtrent het beschermen van wolven.
Als u geen internetaansluiting hebt kunt u een petitieformulier aanvragen bij het Wolvenopvang & studiecentrum vzw, La Moutarde 13, 4831 Bilstain. Tel. 087.65.29.50
Laat de petitie ondertekenen door familie, vrienden en kennissen.


09:43 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.