19-08-05

Actie

Actie tegen levende honden als haaienaas
 

Franse dierenbeschermers zijn een actie gestart om het gebruik van levende honden als aas voor haaien een halt toe te roepen. Niet alleen honden, maar ook katten worden op het Franse eiland Réunion al sinds lange tijd gebruikt als lokaas, ondanks dat dit verboden is. De stichting '30 miljoen vrienden' maakt zich via een petitie nu sterk voor de dieren in de hoop dat er een einde komt aan de traditie.

Voordat de honden aan een hengel het water in worden gegooid, slaan de vissers enkele haken door hun snuiten en poten. Ondanks dat deze praktijk al lang gehanteerd wordt, laaide de verontwaardiging afgelopen weekeinde pas goed op. Een jongen vond bij de plaats Sainte-Marie een als aas geprepareerde hond. Hij maakte het dier los en bracht het naar een dierenarts. De familie van de jongen wil de hond nu adopteren.

Op het eiland, dat in de Indische Oceaan ligt, geldt de Franse wetgeving die het gebruik van de dieren als aas verbiedt. Wie betrapt wordt kan twee jaar cel krijgen. De kans is echter erg klein, omdat vissers op heterdaad betrapt moeten worden en bewijs achteraf dikwijls ontbreekt.


Bron:
Het Volk


07:19 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

*** fijn weekend en groetjes. Mireille.

Gepost door: mireille | 20-08-05

beeldend kunstenaar Schandalige bedoening van wezens (een normaal mens kan ik ze niet noemen) zonder enig gevoel.
Wie zoiets kan doen is tot veel meer slechts en verdorvenheid in staat!!

Gepost door: Ton Hasenaar | 06-09-05

wolven Knap blok Luna...Heel interessant ook.Ik kom zeker nog eens terug op bezoek.Bedankt voor je aanmoedigigingen.Groetjes

Gepost door: marylou | 13-09-05

De commentaren zijn gesloten.