27-08-05

Howl
10:43 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-08-05

Wat is dat nu
 

wat is dit nu ?

ik ben toch stil !

of moet het stiller zijn ?

is oke

de stok werd gevoeld

ik ren harder

als de wind

verder het bos in

dieper naar het donker

waar de wind

mijn fluister overstemt

vlieg er maar

mep er maar op los

steeds verder

jaag je me maar op

lach

zoveel je wilt

maar je weet

dat je nooit

een wolf stilt

bij elke volle maan

zal hij weer op zijn heuvel staan

en huilt zijn lied

want angst voor duivels kent hij niet
22:06 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-08-05

Actie

Actie tegen levende honden als haaienaas
 

Franse dierenbeschermers zijn een actie gestart om het gebruik van levende honden als aas voor haaien een halt toe te roepen. Niet alleen honden, maar ook katten worden op het Franse eiland Réunion al sinds lange tijd gebruikt als lokaas, ondanks dat dit verboden is. De stichting '30 miljoen vrienden' maakt zich via een petitie nu sterk voor de dieren in de hoop dat er een einde komt aan de traditie.

Voordat de honden aan een hengel het water in worden gegooid, slaan de vissers enkele haken door hun snuiten en poten. Ondanks dat deze praktijk al lang gehanteerd wordt, laaide de verontwaardiging afgelopen weekeinde pas goed op. Een jongen vond bij de plaats Sainte-Marie een als aas geprepareerde hond. Hij maakte het dier los en bracht het naar een dierenarts. De familie van de jongen wil de hond nu adopteren.

Op het eiland, dat in de Indische Oceaan ligt, geldt de Franse wetgeving die het gebruik van de dieren als aas verbiedt. Wie betrapt wordt kan twee jaar cel krijgen. De kans is echter erg klein, omdat vissers op heterdaad betrapt moeten worden en bewijs achteraf dikwijls ontbreekt.


Bron:
Het Volk


07:19 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-08-05

Protesteer mee !

PROTESTEER MEE TEGEN DE DOODMARTELING VAN DE GRIJZE WOLF IN TURKIJE!

Op 22 februari 2005, in Malazgirt hebben 11 mannen een wilde wolf gevangen en vervolgens urenlang  gemarteld en uiteindelijk is de wolf door een aantal honden afgemaakt. 

Op grond van de Dierenbeschermingswet Art. 5199 in de Turkse wetgeving hebben 4 (Ahmet Gürel, Halis Güvenir, Dinçer Yazici en Nimet Güvenir) van de 11 daders een boete van slechts € 163,-- gekregen. 

Wij kunnen niet toelaten dat de dierenmoordenaars hier zo makkelijk vanaf komen! Wij vinden dat alle daders strenger gestraft moeten worden.

Zelfs worden er in Turkije nog steeds meer wolven op gruwelijke manier gedood!

Als u het met ons mee eens bent, steun ons door het tekenen van onze petitie! 

Voor de foto's van de marteling klik hier :

http://www.st-atar.com/index.html

 (schokkende beelden!)

 

Teken de Petitie

Klik hier voor de handtekeningenlijst :

http://www.st-atar.com/index.html

IK HEB HIER GEEN WOORDEN VOOR !!!
18:17 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-08-05

Wreed !!!

Levende honden als aas voor haaien

In Frankrijk is commotie ontstaan over wrede uitwassen tijdens de haaienvangst op het Franse eiland Réunion.

Indische Oceaan
Franse dierenbeschermers zijn in actie gekomen tegen inwoners van dat overzeese deel van Frankrijk die met levende honden - en soms ook katten - als aas op haaienvangst gaan in de Indische Oceaan.

Haken
De stichting '30 miljoen vrienden' heeft op internet een petitie verspreid die is gericht aan de minister voor Overzeese Gebieden, die wil dat er een einde komt aan de traditie. Voordat de dieren aan een hengellijn te water worden gelaten, slaan de vissers haken door hun snuiten en poten.

Adoptatie
Deze praktijk wordt al lange tijd gehanteerd, maar afgelopen weekeinde laaide de verontwaardiging op toen een jongen bij de plaats Sainte-Marie een als aas geprepareerd hondje had gevonden. Hij had het dier bevrijd van de haken en het naar een dierenarts gebracht. Zijn familie wil de hond adopteren.

Heterdaad
De dierenbeschermingsorganisatie SPA zei in een reactie dat de meeste gevallen niet bekend worden. Een woordvoerder zei dat niet alleen grotere honden, maar soms ook katten worden gebruikt. Op het eiland in de Indische Oceaan geldt de Franse wetgeving. Wie dieren als levend aas gebruikt, riskeert twee jaar celstraf. Veroordelingen zijn er nauwelijks. Wie niet op heterdaad betrapt wordt, is niet te vervolgen omdat er dan meestal geen bewijs (meer) is.


04:38 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-05

Hond versus Mens

Autumn Eyes  - Collin Bogle

De beslissing om een hond te nemen,
Zorgt soms voor nogal wat problemen.
Je man wil natuurlijk een Deense Dog,
Jij een Yorkshire Terriër toch?
De kinderen joelen en gillen hard:
Een Golden Retriever. Kan ie ook in het zwart?
Dan kies je zo'n lief, dartelig jong hondje,
Zonder remmen aan zijn schattige kontje.
Eenmaal in huis is het dier onbevreesd,
je prachtige inboedel is er geweest.
Na een half jaar hebben de kinderen het gehad,
Ze zijn de retriever al meer dan zat.
Een paar jaar later ligt de schat aan je voeten,
Hij is heus lief want hij komt iedereen begroeten.
Als je verdriet hebt komt ie bij je zitten,
Al zit je nog zo op hem te vitten.
Hij kijkt je aan met zijn trouwe hondenogen,
Als ie naar buiten mag is ie opgetogen.
Zelfs als je hem vergeet een keertje uit te laten,
Hij zal je er heus niet om haten.
Als je hem een gedegen opleiding geeft,
Ben jij degene waar hij voor leeft.
Een hond begrijpt een mens zoals het moet,
Andersom is het begrip niet altijd zo goed.
De hond is echt een trouwe vriend,
Maar of de mens dat nu verdient?
16:15 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-08-05

Canis lupus

WOLF: CANIS LUPUS Familie: Hondachtigen.

Kenmerken: KR 1-1,60 m. S 30-50 cm. G 30-75 kg. Lijkt op grote fors massief gebouwde herdershond; grote driehoekige oren, de ogen staan een beetje scheef en worden een beetje dichtgeknepen, langharige staart, zeer variabele tekening van grijs, grijsbruin en zwart, kin en keel meestal lichter, zwarte staartpunt. Langgerekt, huilend geluid.

Verspreiding:

Komt officieel niet voor in Nederland en België. Vroeger in geheel Europa, nu alleen nog in Oost Europa en hier en daar in Scandinavië en in gebergte in Zuid Europa, Azië, Noord Amerika. Habitat, oorspronkelijk vrijwel overal, nu alleen in ontoegankelijke bergstreken. Leefwijze: schemering- en nacht actief, leeft en jaagt buiten de voortplantingstijd in roedels, hoog ontwikkeld sociaal gedrag, vaak paarband voor het leven. Mijdt cultuurgebieden.

Voedsel:

Middelgrote tot grote zoogdieren, voornamelijk hoefdieren, soms kleinere (zoog)dieren, aas. Voortplanting: paartijd XII-III, draagtijd 9-10 weken, per worp meestal 4-6 blinde, grijsbruin behaarde jongen die na tien dagen de ogen openen, 2 maanden gezoogd worden en na 6 maanden zelfstandig zijn.

De wolf is de stamvader van al onze huidige honderassen en veel van het gedrag van de wolf is terug te zien bij de huishonden. De wolf blaft echter niet zo veel als de huishond en beperkt zich tot een korte blaf, die alleen als waarschuwing gebruikt wordt. Wolven kunnen hard en langgerekt huilen.

De leden van een roedel kunnen op deze manier over grote afstanden met elkaar communiceren. Als de eerste wolf begint te huilen, vallen de anderen onmiddellijk in. Een wolvenroedel heeft een hoog ontwikkelde sociale structuur. Zowel de reuen als de vrouwtjes hebben onder elkaar een duidelijke rangorde met een vaste rolverdeling. Alle leden van een roedel kennen elkaar.

Bij ruzies om de rangorde verwonden ze elkaar meestal niet ernstig ondanks hun sterke tanden. Een zwakke wolf toont met onderwerpings gebaren de sterkere wolf zijn onderdanigheid en laat hem daarbij zijn onbeschermde keel zien. Dit signaal heeft bij soortgenoten een aangeboren remming om te bijten tot gevolg, de overwinnaar gromt nog wel dreigend na maar bijt niet. De sterke reu is de leider van een roedel, maar tijdens de jacht laat hij vaak de leiding over aan het vrouwtje dat het hoogst in de rangorde staat.

Wolven gaan altijd samen op jacht. Ze jagen in een breed front dat zich splitst om de prooi in te sluiten. De wolf is geen "sluipende" jager zoals een kat, maar beschikt over een groot uithoudings vermogen waardoor hij zijn prooi door een langdurige achtervolging kan afmatten. Na een vaak uren durende achtervolging moet zelfs de krachtigste hert het door uitputting opgeven. Hij wordt dan van alle kanten tegelijk door de leden van de roedel aangevallen en snel gedood. De wolf heeft een voorkeur voor grote hoefdieren. In roedelverband kunnen ze zelfs een volwassen eland overmeesteren, hetgeen een wolf nooit alleen zou lukken. De prooi wordt volgens de rangorde onder de roedelleden verdeeld. Omdat huisvee meestal veel gemakkelijker te vangen is dan in het wild levende dieren, vergrijpen wolven zich graag aan geiten of schapen als de gelegenheid zich voordoet. Dit is èèn van de hoofdredenen waarom de wolf vervolgd werd en uiteindelijk in het grootste deel van Europa is uitgeroeid. De wolf is niet gevaarlijk voor de mens.

Midden in de winter begint de paartijd. Wolven leven jarenlang samen en kiezen vaak een partner voor het leven. Tijdens het grootbrengen van de jongen wordt tijdelijk de band met de roedel verbroken. In Maart of April komen de jongen in een door de beide ouders gegraven hol ter wereld. De vader en vaak ook een oudere alleen levende wolf helpen door voedsel aan te slepen bij het grootbrengen van de welpen. In voedsel arme jaren vormen meestal alleen de hooggeplaatste wolven van het roedel een paar, hetgeen als "geboortebeperking" werkt. Na 2 a 3 maanden zijn de jongen zo groot dat ze voor de eerste keer mee op jacht kunnen. Pas in het volgende voorjaar hebben ze genoeg geleerd om zelfstandig te zijn. In de vrije natuur worden wolven meestal niet ouder dan 10 jaar. Hun tanden zijn dan sterk afgesleten, en hun kracht vermindert. Erg oude dieren worden meestal uit de roedel gestoten en trekken tot hun dood alleen rond.

De herseninhoud is 30% meer dan van een hond. Een volwassen wolf kent geen spel zoals een hond en is altijd op zijn hoede. Je kunt een wolf niet in huis houden, want hij is een jager! Jammer dat er zoveel misverstanden zijn over wolven, het zijn inderdaad mooie dieren. Veel angst en bijgeloof maakt het leven voor de wolf erg moeilijk.


13:14 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |