06-10-05

De wolf in de natuur

De wolf in de natuur  

 

Door de eeuwenlange meedogenloze jacht was de wolf zogoed als verdwenen uit Europa. Alleen in het hoge noorden waren er nog wolven in hun natuurlijke biotoop te vinden. Sedert enkele jaren, vooral na het uiteen vallen van de Sovjet Unie, is de wolf aan een comeback bezig. De laatste tijd wordt hij opnieuw opgemerkt in Polen, in het Noord- en Oostelijke deel van Duitsland en ook in Noorwegen en Zweden is de wolf opnieuw opgemerkt.

In Noord Amerika leven er nog vrij grote populaties wolven in de vrije natuur.In Alaska, Canada en het noordelijkste deel van de Verenigde Staten.

Ook in Azië is de wolf nog in de natuur aanwezig. Hij komt nog voor in het hele gebied te noorden van de Himalaya. Ook in Indië en zelfs in Japan wordt hij nog opgemerkt.

Dank zij de constante druk van milieuactivisten is er een bewustwording te merken bij de huidige generaties, en de voorlichting van de jonge mensen heeft een kentering teweeggebracht. De mens heeft eindelijk ingezien dat de wolf veel te waardevol is om zo te behandelen, en bijna overal is de soort in bescherming genomen. Het gevolg is dat wolven als soort opnieuw zijn ingebracht in verschillende gebieden in Europa en Amerika, zij het niet altijd zonder problemen met de oudere mensen uit die gebieden. De schrik zit er nog altijd in. Maar dank zij de voorlichtingscampagnes op school zijn de jongeren het niet langer eens met de zienswijze van hun ouders en de wolf krijgt een kans.

Ondanks dit alles zijn er nog altijd mensen die proberen om de wolven te doden, maar de overheden waken. Dat het menens is laten de veroordelingen merken, een man die in het noorden van Amerika een wolf neerschoot kreeg een gevangenisstraf van zes maand en een geldboete om van te duizelen.




20:05 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.