29-10-05

 Puppie

Mijn adoptie-puppie :-)

adopt your own virtual pet!


Jullie mogen haar ook voederen
bij elk bezoekje hoor !
Daar wordt ze zo blij van ! :-)

21:18 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Actie zwerfhonden

Actie Zwerfhonden

Vergiftiging/mishandeling/

verwaarlozing

het leven van alledag in Turkije

Schokkende beelden op :

http://gif.actiezwerfhonden.nl/
21:01 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-05

Mijn wolvenblog

Heel, heel lang geleden leefde er een heel lief meisje, Roodkapje genaamd.Klik op de afbeelding om de link te volgen 

Voor hoeveel kinderen was dit sprookje niet de eerste kennismaking met "de wolf". En meteen was de trend gezet : in alle sprookjes en verhalen was de wolf bloeddorstig, wreed, vals, enz.

Ook de vroegchristelijke kerk deed mee om dit beeld in stand te houden : de wolf was desduivels, een demon, de boosaardigheid in levende lijve.

Ook de middeleeuwse volksverhalen over heksen en weerwolven en hun vele slachtoffers waren al even gruwelijk.

En een oeroude mythe vertelt over de schepping van de wolf. Toen de zon op het einde van de scheppingsdag onderging, aanschouwde de maangodin "Ixchani" de mens en was jaloers over de creatie van de zon. Zij nam de duisternis en maakte daaruit een wolvenkoppel dat zij vervolgens vrij liet op aarde. Gebruik makend van de twee gaven die zij van de maangodin hadden gekregen, intelligentie en het vermogen zich vrijwel overal onzichtbaar te maken voor de mensen, verkenden de wolven het aardoppervlak. De wolven vermeerderden en verspreiden zich. En toen zij de eerste roedels vormden weerklonk voor het eerst hun gehuil over de aarde, en de maangodin rolde zich in elkaar tot een bolvorm om die oorde te aanhoren.

En sindsdien weerklinkt bij volle maan ......

Maar is dit wel zo ? Zijn al die verhalen wel waar, of is er een andere geschiedenis te vertellen over de wolf ?

Het ware verhaal over een uitzonderlijk dier start hier ...


12:51 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wolf
Wolf

Winter shows the prints
of the wolf, howling tonight,
as a mark of warmth.
09:50 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-05

Wetenschappelijke fiche

Naam:Wolf.
Wetenschappelijke naam:Canis lupus.
Ouderdom van de soort: > 200.000 jaar.
Lengte kop tot staart: < 1,30m tot 1,70m
Gewicht: 25 tot > 50 kg  (het Europese record is een wolf van 96 kg. gedood in Hongarije in 1942).
Leefomgeving: Wolven komen voor in heel verschillende landschappen, zowel in bos als open terrein of in bergstreken
Voedsel:

 

Kleine zoogdieren, schapen en reeën, zelfs vogels.

In groep jagend ook grotere zoogdieren zoals herten, rendieren en elanden. Wolven eten ook dode dieren en soms plantaardige kost.

Voortplanting:

Paartijd van december tot maart, draagtijd +/- 64 dagen. Per worp gemiddeld 3 à 6 jongen.

Levensverwachting:

Een wolf leeft ongeveer 15 jaar. (in gevangenschap)

19:58 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-10-05

Video

Bekijk videoclip :

14:36 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-05

 

"DAT WAT U NIET WIL DAT U GESCHIEDT

DOE DAT OOK DE DIEREN NIET"

 

 

 

DIT BLOG IS OPGEDRAGEN AAN :

 

De miljoenen dieren die jaarlijks worden afgemaakt voor huid of vacht voor de

 HEBZUCHTIGE MENS

 

De miljoenen dieren die moedwillig worden ziek gemaakt voor de

ANGSTIGE MENS

 

De miljoenen dieren die dagelijks verdwijnen in de maag van de

GULZIGE MENS

 

De miljoenen dieren die worden afgeschoten door de

PRIMITIEVE MENS

 

De miljoenen dieren die worden afgedankt door de

GEVOELSLOZE MENS

 

De miljoenen dieren die hun kunstje moeten vertonen voor de

OPPERVLAKKIGE MENS
14:26 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stop afslachten

Stop het afslachten van wolven


De wolf, die algemeen aanvaard wordt als een voorvader van onze honden, heeft het over heel de wereld zwaar te verduren gehad. De plaats in de wereld waar ze nog in grote getale voorkomen is in Alaska, de meest noordelijke staat van de Verenigde Staten. Hier zouden nog 7000 tot zelfs 9000 wolven leven.
In de 48 zuidelijke staten van Amerika is de wolf beschermd en doet men pogingen om dit mooie dier terug te integreren in de natuur. In verschillende staten worden wolven terug uitgezet en hoopt men dat ze daar kunnen overleven.Niet zo in Alaska ! Hier is de jacht op wolven toegelaten. In de laatste 5 jaar schat men dat er ongeveer 7.500 wolven afgemaakt werden. Dit feit op zich is erg, maar wat er nu staat te gebeuren is nog veel erger !
Frank Murkowski, gouverneur van Alaska, ondertekende een wet die het terug mogelijk maakt, voor iedereen, om op wolven te jagen. En niet zomaar, maar de meest gruwelijke methode is weer opnieuw toegelaten. Wolven mogen vanuit de lucht afgemaakt worden.
Deze methode noemt men 'land & shoot' en bestaat erin dat jagers wolven vanuit de lucht opsporen, de dieren dan opjagen, ze achtervolgen met hun vliegtuigje tot de wolven zodanig uitgeput zijn dat ze niet meer kunnen lopen, om ze dan brutaal af te maken.Het is een verschrikkelijke methode die de wolven opjaagt, ze uitput, ze verwondt en ze doodt.Dierenbeschermingsorganisaties en inwoners van Alaska hebben zich in een referendum reeds 2 x TEGEN dit soort van praktijken verzet. Maar totnutoe heeft dit de mening van de gouverneur nog niet kunnen veranderen.
De toelating om wolven op deze manier af te slachten wordt verantwoord door de stelling dat wolven de elanden- en kariboepopulatie te zeer zouden uitdunnen. Dit is echter een stelling die wetenschappelijk niet bewezen is.
In Minnesota, waar wolven beschermd zijn en waar ze opnieuw geïntroduceerd werden, zijn er nu - per vierkante kilometer - 2,5 keer meer wolven dan in Alaska.
En, niettegenstaande er in de staat Minnesota veel vee geteeld wordt tonen hun cijfers aan dat men er geen onoverkomelijke problemen gehad heeft met wolven die hun veestapel hebben uitgedund.
De Amerikaanse natuurbeschermingsorganisaties willen dan ook dat de wolf ook in Alaska beschermd wordt.
In eerste instantie willen ze bekomen dat de wrede manier van bejagen van de wolf zo vlug mogelijk stopt.
Daarvoor hebben ze de hulp nodig van veel dieren- en natuurliefhebbers!
Hoe kan U helpen?
U kan een petitie ondertekenen.
Daarmee laat u gouverneur Mukowski weten dat u deze actie verwerpelijk vindt en dat u diep verontwaardigd bent.
Deze petitie kan u vinden op www.savealaskawolves.org
U kan hier ook vrienden en bekenden op de hoogte stellen van de petitie en van uw standpunt omtrent het beschermen van wolven.
Als u geen internetaansluiting hebt kunt u een petitieformulier aanvragen bij het Wolvenopvang & studiecentrum vzw, La Moutarde 13, 4831 Bilstain. Tel. 087.65.29.50

14:24 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-05

De toekomst van de wolf

De toekomst van de wolf  

 

Die toekomst ziet er sedert enkele jaren opnieuw wat beter uit. Eindelijk is men tot het besef gekomen dat de mens de natuur, in al zijn verscheidenheid, nodig heeft. Ondanks verwoede pogingen slaagt de mens er niet in om de natuur volledig naar zijn hand te zetten. In uitgestrekte wildparken waar de men de natuurlijke omstandigheden probeert te bewaren voor de komende generaties slaagt men er niet in om de wildstand in een ecologisch verantwoord evenwicht te houden. Dus heeft men de hulp ingeroepen van ... "De Wolf".  

Het opnieuw inpassen van de wolf in het natuurbeeld heeft de onderzoekers meermaals voor verrassingen geplaatst. Het gedrag was bijlange niet zo voorspelbaar als eerst gedacht, en de gedragsdeskundigen moesten meermaals bepaalde vastgeroeste ideeën herzien20:09 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De wolf in de natuur

De wolf in de natuur  

 

Door de eeuwenlange meedogenloze jacht was de wolf zogoed als verdwenen uit Europa. Alleen in het hoge noorden waren er nog wolven in hun natuurlijke biotoop te vinden. Sedert enkele jaren, vooral na het uiteen vallen van de Sovjet Unie, is de wolf aan een comeback bezig. De laatste tijd wordt hij opnieuw opgemerkt in Polen, in het Noord- en Oostelijke deel van Duitsland en ook in Noorwegen en Zweden is de wolf opnieuw opgemerkt.

In Noord Amerika leven er nog vrij grote populaties wolven in de vrije natuur.In Alaska, Canada en het noordelijkste deel van de Verenigde Staten.

Ook in Azië is de wolf nog in de natuur aanwezig. Hij komt nog voor in het hele gebied te noorden van de Himalaya. Ook in Indië en zelfs in Japan wordt hij nog opgemerkt.

Dank zij de constante druk van milieuactivisten is er een bewustwording te merken bij de huidige generaties, en de voorlichting van de jonge mensen heeft een kentering teweeggebracht. De mens heeft eindelijk ingezien dat de wolf veel te waardevol is om zo te behandelen, en bijna overal is de soort in bescherming genomen. Het gevolg is dat wolven als soort opnieuw zijn ingebracht in verschillende gebieden in Europa en Amerika, zij het niet altijd zonder problemen met de oudere mensen uit die gebieden. De schrik zit er nog altijd in. Maar dank zij de voorlichtingscampagnes op school zijn de jongeren het niet langer eens met de zienswijze van hun ouders en de wolf krijgt een kans.

Ondanks dit alles zijn er nog altijd mensen die proberen om de wolven te doden, maar de overheden waken. Dat het menens is laten de veroordelingen merken, een man die in het noorden van Amerika een wolf neerschoot kreeg een gevangenisstraf van zes maand en een geldboete om van te duizelen.
20:05 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gevaarlijk ?

Hoe gevaarlijk zijn wolven

Voor de mens is een gezonde wolf in zijn natuurlijke leefomgeving eigenlijk ongevaarlijk. Wolven zijn schuwe dieren, die liefst alle contact met mensen vermijden.

Hoe komt het dan dat mensen de wolven zo gevaarlijk achten? In de eerste plaats omdat zij er met hun priemende gele ogen, hun doordringende blik en hun vastberaden gedrag er gevaarlijk uitzien, en omdat zij ook 's nachts actief zijn.
Ook het feit dat wolven soms dragers van hondsdolheid waren maakte hen gevreesd. Als zieke wolven in een dorp doordrongen konden ze heel wat slachtoffers maken onder de bewoners, immers hondsdolheid is zeer besmettelijk.

Maar de hoofdreden zal wel geweest zijn dat de wolf een jager is, en leefde van dezelfde prooidieren als de mens. En de jagende mens duldt nu eenmaal geen concurrenten.
20:03 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het lied van de wolf

Het lied van de wolf 


Langzaam valt de avond over de beboste heuvels aan de voet van de Rocky Mountains. Boven de verre bergtoppen dooft de gouden gloed van de ondergaande zon terwijl de volle maan hoger rijst en steeds helderder wordt, haar spiegelbeeld weerkaatsend in het rimpelloze water van de rivier. De zwarte silhouetten van sparren wijzen als kerktorens omhoog naar een onbewolkte hemel. We zitten op de oever bij een nagloeiend houtvuur. De rode sintels knetteren zachtjes, een intiem geluidje dat de volmaakte stilte om ons heen nog extra benadrukt. Spoedig zal de duisternis zich verdiepen en we bereiden ons geestelijk voor om voor de nacht in ons tentje te kruipen. Toch blijven we onder de invloed van de betoverende sfeer treuzelen. Wachten we onbewust op een teken dat de ban zal breken?  

Ver weg, op de grens van ons gehoor, klinkt een ijle kreet die weer wegsterft voor we ons ten volle bewust zijn van het geluid. Stil! We luisteren gespannen met de mond half open en durven nauwelijks nog ademen. Na een tijdje klinkt de kreet opnieuw, duidelijker nu. Het is een hoog, aanhoudend galmen dat toeneemt in volume, zich even handhaaft op het luidste punt en dan weer wegsterft in diepe melancholie. De grote, suizende stilte omgeeft ons en het duister valt als een onzichtbaar gordijn, maar het geluid herhaalt zich niet. We durven ons niet te bewegen en blijven lange tijd intensief luisteren, totdat er een rilling over onze rug loopt. Was het van de kou nu de temperatuur begint te zakken? Of werden we beroerd door een oeroude, onbewuste emotie, een lang vergeten huivering uit een ver verleden toen onze primitieve voorvaderen nog onder de sterren sliepen en vaak onthaald werden op het schemerconcert van hun wilde broeder, de wolf, terwijl hij aan zijn nachtelijke zwerfjacht begon?

Uit : "Wolven in de duisternis" van Dick Dekker


19:13 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

Even klikken op de links :WANDELEN MET WOLFHONDENhttp://www.wolfhond.com/video/walkingwithwolfdogs-1.mpg

12:26 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wreed


  Wist U dat ?

De hond  een teenganger is en  een gedomesticeerd roofdier dat afstamt van de wolf.
Het dier is bij de mens zeer geliefd als huisdier. 

Tussen de soorten onderling door kunstmatige selectie en kruisingen zijn er tegenwoordig reeds 400 rassen, er is  een grote verscheidenheid in lichaamsgrootte, kleur en beharing. 
Honden zijn aanhankelijker dan katten en gehoorzamen de mens doorgaans blindelings.
In veel Aziatische landen en in Mexico wordt hondenvlees als voedsel bijzonder gewaardeerd; al sinds mensenheugenis worden daar honden als slachtvee gehouden.


 

11:04 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

  De Tsjechoslowaakse WolfhondRasbeschrijving

De Tsjechoslowaakse wolfhond is een relatief nieuw ras dat niet kan terug kijken op een jarenlange traditie, noch op beroemde fokkers en /of eigenaren. Toch trekt dit ras de aandacht waar ter wereld hij ook verschijnt.
Door hun afstamming (zie korte historie) staan deze honden nog heel dicht bij de natuur

De eerst indruk is dat hij lijkt op een wolf. Met een schouderhoogte van minimaal 65 cm voor een reu, en minimaal 60 cm voor een teef, oogt hij imposant, zonder zwaar of grof te zijn. Zijn stokharige dichte vacht is wolfsgrauw met een rastypisch, licht masker. Zelfbewust kijkt hij de wereld in met zijn barnsteenkleurige licht schuin geplaatste ogen.

Zonder zijn baas met zijn ogen te volgen, weet deze hond precies waar de baas zich bevindt en wat hij doet.Liever gebruikt hij zijn ogen om alles in de gaten te houden, en reageert bliksemsnel op alles wat er in zijn omgeving gebeurt.
Hij weet zich perfect te oriënteren en kan zonder problemen kilometers afleggen. De Tsjech is in staat onder alle weersomstandigheden een “zelfs urenoud” spoor te volgen. Al deze eigenschappen maken hem tot een gebruikshond bij uitstek.

Hij is inzetbaar als bijvoorbeeld politiehond, speurhond en reddingshond. Maar ook als familiehond slaat hij een goed figuur en gaat vol enthousiasme met zijn baas naar de hondenclub om te trainen. Kortom kan hij in principe alles.
Mits hij daartoe gemotiveerd wordt!


De Tsjech wordt bij een consequente, maar geduldige opvoeding, een lieve aanhankelijke en gehoorzame hond. In zijn eerste levensjaren kan hij een doldrieste wildebras zijn en is daardoor snel afgeleid.
Door zijn energie en ondernemingslust haalt hij vaak ondeugende streken uit. Tevens vinden zij het heerlijk om overal op te kauwen. Dit is heel natuurlijk gedrag, alleen weet hij niet dat uw spullen daar niet tegen bestand zijn. Daarom is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een flinke bench of kennel, zodat als u even niet op hem kunt letten uw spullen veilig zijn. Geef hem voldoende eigen, en vooral veilig, kauw- en speelmateriaal.


Over het algemeen is een Tsjech minder snel zindelijk dan een doorsnee hond. Daardoor komen vreugde en deemoedsplasjes vaak voor. Hij toont door dit gedrag een en al onderwerping aan u als mens .U mag hiervoor dus nooit straffen!!. Negeer het, en doe niet te uitbundig als u thuis komt.
Soms komt de terughoudendheid van de wolf t.o.v. vreemde dingen en mensen nog wel eens voor.

Door zijn zeer sterke persoonlijkheid kan hij dominant zijn tegenover andere honden. Vele hebben de eigenschap het gezin, en alles wat daar bij hoort, te beschermen. Deze beschermings / bezitsdrang kan hij ook vertonen t.o.v. uw tas, de auto en andere zaken. Tijdens een wandeling wil hij het liefst iedereen bij elkaar houden en loopt daarbij steeds van voor naar achter om iedereen nauwlettend in de gaten te houden.
Kortom het is een levenslustige, aanhankelijke hond die het heerlijk vindt om bij en met je te zijn.


Korte historie

Om terug te gaan naar de oorsprong van dit ras hoeven wij niet ver terug te gaan in de tijd. In 1955 begon Ing. Karel Hartl met het daadwerkelijk uitwerken van zijn idee om wolven met Duitse Herdershonden te kruisen. Deze eerste kruisingen vonden plaats in de kennels van het grenswachtstation te Libéhivice.
Op 26 mei 1958 zag het eerste nest kruisingen (hybriden) het levenslicht. Deze pups werden uitvoerig bekeken en getest op hun trainingscapaciteit, uithoudingsvermogen en karakter. Alleen de pups die voldeden aan alle eisen werden later ingezet als fokdieren waarbij er teruggefokt werd op niet gerelateerde Duitse herders.

Nakomelingen uit deze latere kruisingen werden al ingezet als diensthond langs het toenmalige IJzeren Gordijn. Naast de eerste kruisingen werden ook nog andere foklijnen tussen een Wolf en Duitse Herder opgezet.
In 1983 werd het register gesloten en werd er alleen nog gefokt met geregistreerde, Tsjechoslowaakse Wolfhonden. In Tsjechië en Slowakije wordt ook nu nog streng geselecteerd op die eigenschappen die de Tsjechoslowaakse wolfhond maken tot gebruikshond. De definitieve erkenning door de F.C.I. vond plaats in ( Mexico- 1999)


N.B.

In Nederland werd al eerder een dergelijke kruising tussen de Europese wolvin Fleur en de Duitse Herder-reu Gerard van Fransenum -afkomstig uit het Duitse leger- gedaan. De “schepper “ Leendert Saarloos had hiermee voor ogen een ras te fokken zonder degeneratiefouten. In 1981 is deze hond als ras door de F.C.I. erkend onder de naam van zijn schepper de Saarloos Wolfhond.

http://www.rijneckerhof.nl/


11:02 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Saarloos wolfhond

De Saarloos wolfhond

Rond 1925 begon Saarloos met het kruisen van een hond en een wolf.
Hij gebruikte hiervoor de Duitse Herderreu Gerard van Fransum, en de uit Diergaarde Blijdorp afkomstige wolvin Fleur. 
Zijn doel was het verkrijgen van sterkere nakomelingen en een “natuurlijker” dier dan de gedomesticeerde huishond. 
In de daarop volgende decennia wist Saarloos uit de nakomelingen van de Duitse Herder en de wolvin een nieuw hondenras op te bouwen, dat hij later de Europese wolfhond noemde. 


In 1962 gebruikte Saarloos andermaal een wolvin, Fleur 2, binnen het ras voor nieuw wolvenbloed. 
In 1969 overleed Leendert Saarloos, zijn toen 17 jarige dochter Marijke zette samen met haar moeder het werk voort. 
Op 5 juli 1975 werd het ras officieel erkend door de Raad van Beheer en veranderde de naam van Europese Wolfhond in Saarloos wolfhond.

 
Bij veel wolfhonden vind je een grote mate van onafhankelijkheid en tegelijkertijd een grote binding, zodat de opvoeding soms wat moeizaam verloopt. 
Is de Saarloos wolfhond goed begeleid als pup, uitgegroeid tot een vriendelijke en stabiele hond, die wellicht soms wat terughoudend is, maar niet angstig en nerveus, en die tegelijkertijd aanhankelijk is en in alle opzichten zichzelf, dan kom je in de buurt van de Saarloos wolfhond zoals we hem graag willen zien. 
Hier moet aan toegevoegd worden, dat de individuele gedrags- en ook uiterlijke- kenmerken van wolfhonden nogal uiteen lopen. 
Wolfhonden zijn mits goed gesocialiseerd, sterk op hun groep mensen gericht.


Hierbij valt op te merken dat bij teven deze gerichtheid veel sterker is dan bij reuen, die zich wat onafhankelijker opstellen. 
Wat uiterlijke kenmerken betreft kennen we de Saarloos in twee kleur variëteiten en wel het wolfsgrauwe en het bosbruine. 
Over het algemeen blaffen wolfhonden weinig, in alarmerende situaties laten zij een onderdrukt “woef” horen, zoals wolven dat ook doen. 


Wolfhondteven zijn vaak maar éénmaal per jaar loops, evenals wolvinnen, deze loopsheid kan vrij lang duren. De Saarloos wolfhond is een pure hond, in staat tot een goed contact met de mens en geschikt als huisdier, maar tegelijkertijd ook onafhankelijk en trouw zijn eigen (honden) aard. 
Saarloos wolfhonden zijn uiterst sterke dieren, die door hun bewegingen, hun uiterlijk en hun gedrag een natuurlijke kracht uitstralen.

http://www.rijneckerhof.nl/


11:00 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

©1999 Wolff Den Design - M.L. Johnson - Memorial to Wolf #10

10:56 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

WolfWinter shows the prints
of the wolf, howling tonight,
as a mark of warmth.


10:37 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 The wolfThe Wolf

 

Look into the eye's of the wolf, So fierce and so strong.

You hear their voice through the mist, like a mystical song.

They stalk the woods looking for food or their mate.

They travel into the darkness at a fast moving rate.

So if your out and you hear their strange song,

Look into the eye's of the wolf, so fierce and so strong.

 

Writen By: Grace Christman

07:59 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 


07:37 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 If you talkIf you talk to the animals

they will talk to you
and you will know each other.
If you do not talk to them,
you will not know them,
and what you do not know
you will fear;
and what you fear,
you will destroy.

 

--Chief Dan George--
07:35 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 I'm wolf

 I AM WOLF

I AM WOLF. I am as old as the mountains I call home. I have walked the earth long before human beings. I have seen mountains grow from small hills, form from small ravines and rivers born of trickling streams. I have walked with the great ones of eons ago. I have seen the beginning of mankind.

I AM WOLF. I am predator. A hunter. I hunt for food. I do not collect trophies to be mounted on the walls of my den. I do not hunt for enjoyment but out of necessity, for survival. I hunt to feed my children so they can one day walk upon mother earth and become of the circle of life.

I AM WOLF. I have watched for many years my hunting grounds diminish - trees replaced by buildings, game replaced by humans. I have been driven higher and higher into the mountains yet the humans still come and I'm driven even farther from the hunting grounds of my father's father and his father before him. Yet I survive. My children survive.

I AM WOLF. I am a loyal, devoted and loving parent. Our children are our future. Just as human children are the future of all human beings. I am protective of my children and I take my responsibility of their nurturing as seriously as any human parent. I provide food for my children and provide them with a safe home until they are ready to walk their own path.

I AM WOLF. I do not choose to hunt in the presence of humans, but I have been given no other choice. My land has been taken from me, and now so shall my life and the lives of my children and in doing so our future is doomed. We will go the way of the old ones. Only in memories of distant pasts shall we live again.

I AM WOLF. Wolves are beauty without vanity, innocence without naiveté. We are one of the creator's children and deserve to live our lives in peace. We were created for a purpose and it was not to be hunted and slaughtered.

I AM WOLF. Tonight I will lay and sleep beside my mate and our children. This may be the last night we share together upon mother earth for tomorrow many of our brothers and sisters will be slaughtered and perhaps ourselves as well. Our songs will be only a distant memory, fading into the past.

07:31 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-05

filmrol

07:26 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werelddierendag

4 oktober 2005
Dierendag
 
Zorg vandaag maar weer eens extra goed voor de beestjes !!! ik doe geen vlieg kwaad vandaag !
 

 


05:54 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-05

Weerwolven

Natuurlijk is het onmogelijk om als mens in een wolf (of elk ander dier) te veranderen, toch bestaat er een groot geloof in het verschijnsel WEERWOLVEN...
In de Europese middeleeuwen was het geloof in weerwolven wijd verspreid, de meeste verhalen zijn afkomstig uit Scandinavië, Frankrijk, Duitsland, Sicilië, Centraal- en Oost Europa, de Balkan en Griekenland.


De mythe

Waarschijnlijk komt het weerwolf-idee uit de de periode van de prehistorische jagers, zij hulden zich in wolfsvellen en geloofden dat zij dan dezelfde krachten kregen als dit gevreesd roofdier. De transformatie die plaatsvind bij volle maan stamt waarschijnlijk ook uit die periode.
Toen de mens wilde wolven ging temmen om ze te laten helpen bij de jacht, moet men gezien hebben hoe deze dieren vol overgave gingen zitten janken naar de volle maan.
Door de hele sociale ontwikkeling van de mensheid, zijn de maan, de jacht en de wolven met elkaar verstrengeld geraakt in diverse en ingewikkelde mythen.
In veel legendes is de maangodin op jacht en zijn haar wolven omgetoverde mannen, en op deze manier is de mythe rond de weerwolven ontstaan.

Wat ook veel invloed heeft gehad op de ontwikkeling van het weerwolfidee en wat vaak ten onrechte als weerwolfidee word aangenomen is Lykantropie (Wolfman).
Lykantropie is een bestaande afwijking die reeds in de 2e eeuw na Christus al werd erkend door de geleerde Marcellus Sidetes.
Iemand die aan Lykantropie lijd verkeert in de waan dat hij zichzelf in een wolf kan veranderen. Afhankelijk van de ernst van deze aandoening scheuren Lykantropen rauw vlees met hun tanden aan stukken, janken ze naar de maan of vallen ze andere mensen aan met een verwoestende bloeddorst waarbij ze in ongecontroleerde woede en razernij hun slachtoffer de keel doorscheuren.

De overvloed aan weerwolfverhalen in het middeleeuws Europa komt voort uit het grote aantal kenmerken waaraan je, volgens de folklore, een mens als weerwolf zou herkennen. Signalen waarop je moest letten als je oog in oog stond met een vermoedelijke weerwolf; - kleine puntige oren, vooruitstekende tanden en brede doorlopende wenkbrauwen.
Een verdacht persoon de hand schudden was een goede gelegenheid naar meer kenmerken te zoeken, zoals harige handpalmen, lange, kromme roodachtige nagels en een ongewoon lange middelvinger. 
Allemaal onzin natuurlijk, maar bittere ernst voor hen die erin geloven.


Maar hoe word je nu eigenlijk een weerwolf??

Veel oude legendes geven een groot aantal mogelijkheden. Afgezien van doelbewust transformeren door het dragen van magische mantels van wolvenhuid of meedoen aan magische rituelen waren er veel manieren waarop je onbewust ten prooi kon vallen aan een transformatie.
Als je water dronk uit een poel op een wolvenspoor of veelvuldig door wolven bezochte beekjes, zou zeker een weerwolf worden. Zo ook als je het vlees of de hersenen van een wolf at, of zelfs maar het vlees van een schaap dat door een wolf was gedood.


Weerwolven nu!

Twee vermeende eigenschappen van een weerwolven zijn het schuim op de mond en de mogelijkheid om iedereen die hij bijt in een weerwolf te veranderen. Dit wijst op hondsdolheid; een hondsdolle wolf zal zeker schuim om de mond hebben, en het is zeer waarschijnlijk dat - zeker in de in medisch opzicht onderontwikkelde middeleeuwen - een ieder die door zo'n wolf werd gebeten, deze ziekte opliep en tenslotte dezelfde symptomen ging vertonen. 

In deze eeuw van technologie hebben angsten en verzinsels uit het 'primitieve' verleden geen plaats meer. Men heeft de weerwolflegenden ontmaskerd als onrealistisch en vaak uitgesproken belachelijk. Tegenwoordig weten we dat de echte gedaanteverwisselende weerwolf alleen in volkslegendes bestonden. We zullen nooit worden aangevallen door een wellustige weerwolf. 
Van Monster uit een nachtmerrie tot Megaster: de legende van de weerwolf heeft een verandering ondergaan die even dramatisch is als de gedaanteverwisseling van de weerwolf zelf in vroegere tijden. 

GGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..................................

09:04 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Weerwolven


Half mens, half wolf dwalen ze door het woud bij volle maan, een triestig lied huilend. Natuurlijk bestaan ze niet echt, maar zijn ze fascinerende wezens in oude legendes uit Scandinavië, Frankrijk, Duitsland, Sicilië, Centraal- en Oost Europa, de Balkan en Griekenland. Veel verhalen onstonden naar aanleiding van mensen die door vreemde afwijkingen overbehaard waren of veel haar op hun gezicht hadden. De geschiedenis van de weerwolf en enkele foto's staan op deze site.

Dit hier is een mooie site, maar wel eentje van een weerwolf met hondse illustraties en grommende multimedia alsook oude verhalen en mythen over wolven uit verschillende culturen. Je vindt er zelfs een handleiding om zelf in een weerwolf te veranderen. Opgepast gevaarlijke hond! Site betreden op eigen risico.

menswolf


08:59 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |