22-12-05

Spoedhulp gevraagd voor spaanse honden

Spoedhulp gevraagd voor Spaanse honden

Meld je aan voor TIJDELIJK opvanggezin en doe een goede daad Exclamation Al het voer en evt. dierenartskosten krijg je vergoed als jij je hiervoor aanmeld Exclamation Lees meer hieronder over de Spaanse honden en hun spoedoproepen Exclamation


Graag wil ik Sanna van Duin aan jullie voorstellen en extra aandacht vragen voor haar Stichting Rescue Dogs Europe die ze heeft opgericht. Vanuit Nederland en België zet ze zich in voor het Spaanse hondenasiel SOS Albergue de perros vagabundoste Pechina in Almeria. Sanna draagt er zorg voor dat de honden naar Nederland en België kunnen komen. De honden komen meestal eerst in een opvanggezin terecht, waarna er een blijvende baas voor hen gevonden wordt. Ook gaan er als tussenstation veel honden eerst naar een Belgisch asiel.

Zoals jullie misschien wel weten, gebeuren er in de zuidelijke landen verschrikkelijke dingen met dieren. Honden worden aan bomen opgehangen, honden worden vaak (half) overreden. Zware mishandelingen zijn daar aan de orde van de dag. Daarom bied een asiel daar ter plekke de enige oplossing, om de honden een veilige plek te kunnen bieden. Omdat er op dit moment 600 á 700 honden zitten is het onmogelijk om alleen in Spanje hiervoor baasjes te gaan zoeken. De Spanjaarden zitten zelf ook krap en de straathonden en de martelingen zijn deel geworden van hun cultuur. Uiteraard komen er elke dag nieuwe honden bij.

Als er geen honden uit de perrera gered worden, heeft dit tot gevolg dat men vele honderden jonge gezonde honden en pups moet laten inslapen. Om deze ramp te voorkomen, zoeken zij dringend hulp. Deze stichting werkt samen met Belinda Meuldijk, die ook al vele asiels in Spanje heeft opgericht. Dit asiel is er op dit moment het ergste aan toe. De honden, inclusief de puppy’s leven al maanden op droog brood en de laatste weken hebben vele honden helemaal niet te eten. De zwangere moeders hebben het dus extra moeilijk. Er is óveral tekort aan.

Er is op dit moment éxtra noodhulp nodig, omdat er enkele dagen geleden vele honden het asiel zijn binnengebracht met ernstige botbreuken die ze hebben opgelopen door de tragische mishandelingen.
De honden die in staat zijn om vervoerd te worden, worden op transport naar Nederland gezet.


Dringende SPOEDHULP die zij vragen:

* TIJDELIJKE OPVANGGEZINNEN Exclamation . Gezien het aantal honden dat moet overkomen kunnen zij deze onmogelijk allemaal onder brengen in hun opvangasiel in België. Wie wil tijdelijk onderdak geven aan een anders kansloos gezond dier? Ook de mensen die bereid zijn, om in aanmerking te willen komen voor het verzorgen en observeren van een van de ziekere dieren die gewond zijn geraakt met o.a. botbreuken en in een herstelperiode zitten, kunnen zich aanmelden bij Sanna. De zwerfhonden zijn niet van een bepaalde soort, en variëren per soort en maat.

Zij kijken eerst altijd even naar jou/jullie woonsituatie en mogelijkheden en dan zoeken zij een hond die bij jou/jullie het beste past. Dat gaat altijd in overleg met hun collega gedragstherapeut en met degene die de hond wil opvangen. Bij Sanna kunt u o.a. aangeven voor hoe lang u een opvanggezin wilt zijn en ook andere wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld wanneer u alleen op zoek bent naar een rustige hond. Ook wanneer u op een flat woont, hoeft dit niet per definitie reden te zijn, om niet in aanmerking te komen als opvanggezin. De honden worden goed gescreend op allerlei ziekten en komen met alle nodige papieren naar Nederland. De dierenartskosten worden helemaal vergoed door de stichting. Hondenvoer kunnen zij regelen of zelfs vergoeding daarvoor is mogelijk! Verdere kosten zoals e.v.t. benzine voor het halen of brengen van de hond is mogelijk ook allemaal in overleg.

Zeker vóór januari 2006 ( Exclamation ) is het van levensbelang om gezinnen te vinden. Als dit niet vóór januari lukt, neemt de Spaanse overheid zelf het heft in handen voor een massaslachting, om het grootste deel uit het asiel te halen en in te laten slapen door de Spaanse dierenartsen die opdracht krijgen van de overheid. In januari staat deze daad gepland. Dus hoe sneller we kunnen handelen, hoe meer zielen we kunnen redden. Het asiel is op dit moment bezig om een ander stuk gemeentegrond te krijgen, dat veel groter is, waardoor de Spaanse overheid minder snel tot dergelijke acties over zal gaan. Het asiel is nu veel te klein, waardoor het niet aan bepaalde regels kan voldoen.

Mensen die helpen inzamelen van spullen:

* VOEDING Exclamation , halsbanden, riemen, dekens, lakens, manden, emmers, shampoos. Bedrijven of mensen die een gift willen doen in natura. (Ook een gift in geld is erg welkom. De bank in Nederland is de RABO bank te Roosendaal nummer 3474.34.290 t.a.v. A.I.H. honden spanje)

* wij zoeken MEDICIJNEN Exclamation en GOEDEREN

vraag aan úw dierenarts, apotheek, dierenwinkel het volgende:
(deze producten mogen over de vervaldatum zijn, ze blijven zeker nog zes maanden goed).
allerlei medicamenten
antivlooienmiddelen.
tekenbanden
verbandmiddelen
antiwormmiddelen
oorreinigers
ontsmettingsmiddelen
Ook andere materiele giften zijn welkom.

* Dierenartsen en dierenklinieken die bereid zijn om een gratis operatie te willen verrichten zijn zeer dringend nodig. Het gaat voornamelijk om botbreuken, verwondingen en sterilisaties. De dierenarts uit België die o.a. ook ter plaatse werkt, kan niet de énorme vraag aan die er nodig is.

* Dierenpensions die bereid zijn om tijdelijke een hond gratis te verzorgen en op te vangen.


Indien uw bereid bent, úw persoonlijk hulp te bieden Exclamation op wat voor een manier dan ook, of heeft u ideeën, dan kunt u contact opnemen met:

Sanna van Dijn tel. 0032 - 32977192 / mob.0031- (0)6- 45116053 of schrijven naar
sanna@telenet.be.

Voor meer toelichting en informatie hun website:
www.rescuedogseurope.comSanna zegt: ‘’Als je bij hen bent geweest, als je die dieren in de ogen gekeken hebt, dan voel je een stukje van hun pijn en verdriet.’’ Het volgende gedicht draagt Sanna op aan alle gewonde en zieke dieren die in de asielen de stijd om te overleven verloren hebben…..

THEY WERE ANGELS IN WAITING
WAITING FOR WINGS
TO FLY FROM THIS WORLD
AWAY FROM THEIR PAIN
TREASURING TIME
TILL TIME CAME TO LEAVE
LEAVING BEHIND
SWEET MEMORIES

ANGELS IN WAITING
ANGELS IN WAITING FOR WINGS
THEY ALWAYS KNEW THEY'D NEVER GROW OLD
SOMETIMES THE BODY IS WEAKER THAN THE SOUL
IN THEIR DARKEST HOUR I MADE A PROMISE
I WILL ALWAYS KEEP
I'LL GIVE THEM LIFE
I'LL LET THEM LIVE THROUGH ME

ANGELS IN WAITING
ANGELS IN WAITING
FOR ME16:11 Gepost door blueluna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.